En dus was het weer tijd om cupcakes te bakken.
Voorheen maakte ik mijn cupcakes altijd met behulp van de muffinmix van Dr. Oetker.
Maar dit keer wilde ik zelf het hele recept bereiden. Het recept voor de vanille en chocolade cupcakes is van Nigella Lawson.
Ook heb ik een nieuw botercrème recept uitgeprobeert. Namelijk de 1:2:3 Meringue Botercrème van de koekjesfee. En echt, ik ga geen andere botercrème meer gebruiken, wat is deze lekker!
Met de botercrème heb ik mijn nieuwe spuitmondjes van Wilton uitgeprobeert, de 1M en de 2D.
Hier kan je hele mooie grote toefen mee spuiten op je cupcakes.
En dan hier het eindresultaat van een weekendje bakken:
Chocolade cupcakes met praliné Meringue botercrème.
Nadat ik het beslag in de cupcake vormpjes had gedaan heb ik in elk vormpje nog 2 framboosjes gedaan.
Nadat ik het beslag in de cupcake vormpjes had gedaan heb ik in elk vormpje nog 2 framboosjes gedaan.
Het idee van het fondant rupsje komt van Hello Naomi.
En het idee van de fondant schildpad komt van CakeJournal.
9 opmerkingen:
oh wat is dit leuk zeg!!! de leukste cupcakes die ik heb gezien, en die chocolademeringue hmmmmmmmmmmmmm ik begin al te watertanden!!!
Ik ben het helemaal met Nicky eens, wat zijn deze mooi zeg! En vast ook erg lekker!
Oh WOW Ylona, dat ziet er lekker uit!!!
Groetjes Ellen
Die zijn heel erg leuk geworden. Mijn maag begint acuut te rommelen :-)
Dit ziet er echt geweldig uit! Leuk he om te bakken, is ook een hobby van mij...en het opeten ook!
Groetjes, Floortje
Zo, dat ziet er even goed uit. Krijg spontaan honger, mmmh.
Vind vooral die met dat rupsje en slakje geweldig.
Sorry, bedoel schildpadje natuurlijk.
hallo,
heb een vraag ivm de merenguebotercreme! ik maak hem ook altijd maar wat heb je bijgevoegd voor die praline smaak gewone chocolade of iets anders?
ik hoop op een antwoordi
groetjes
Ik heb bij de praline botercreme patidess (praline smaak) toegevoegd aan de botercreme.
Een reactie posten